26 декември 2016

Хрупкаво пиле с джинджифил, къри и лайм


Невероятно вкусно и пикантно ястие, което се приготвя за по-малко от половин час. Пиле, пресен лук, къри, джинджифил, лайм - наистина страхотна комбинация!



Необходимите продукти

4-6 парчета пиле
4 стръка пресен лук
1 с.л. настърган джинджифил
сокът на 1/2 лайм
струйка зехтин
1 ч.л. къри на прах
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне

Нарежете на много ситно лука. Прехвърлете го в купа. Добавете настъргания джинджифил, лимоновия сок и кърито. Поръсете със сол и черен пипер на вкус и разбъркайте много добре.



Внимателно повдигнете кожата на всяка парче пиле и под нея сложете по 1 ч.л. от плънката. След това затворете кожата и с пръсти нанесете равномерно плънката по цялата повърхност.




Покрийте дъното на тава с алуминиево фолио и леко я намаслете. Поставете пилешките парчета с кожата надолу и ги посолете. Сложете тавата в предварително загрята на 170 градуса фурна и печете в продължение на 10 минути.

След това обърнете пилешките парчета с кожата нагоре, отново посолете и печете в продължение на още 15-ина минути или докато се получи златиста и хрупкава коричка.

Поднесете с гарнитура по избор. Аз реших това да е кус-кус салата с лимон и зеленчуци

Източник: http://www.marthastewart.com 





Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+Instagram или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога! 






Няма коментари:

Публикуване на коментар