21 ноември 2016

Свински котлети с розмарин и печени батати


Дори и да не сте почитатели на сладките картофи, непременно опитайте така приготвените свински котлети. Стават наистина страхотни!

Необходимите продукти

4-5 свински котлета
сол и черен пипер на вкус

За маринатата:

1/3 ч.ч. зехтин
3-4 с.л. винен оцет
1 стрък пресен розмарин
1 ч.л. кафява захар

За картофите:

2 сладки картофа (приблизително 1 кг)
сух риган по желание
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне

В купа смесете всички продукти за маринатата. 



Разбъркайте много добре и намажете с тях котлетите. Оставете ги в хладилник за няколко часа.



Прехвърлете пържолите в тиган, без зехтина (запазете го за картофите). Печете и от двете страни, докато котлетите се зачервят.



През това време обелете картофите и ги нарежете на дълги пръчици. Прехвърлете ги в по-дълбока купа. Добавете зехтина, останал от котлетите. Поръсете с подправките и разбъркайте много добре.



Прехвърлете в тава, покрита с хартия за печене. Поставете в предварително загрята на 200 градуса фурна и печете в продължение на 15 минути. 



След това обърнете картофите и от другата страна и печете още 15 минути.



Поднесете котлетите с печените батати.





Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+Instagram или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога!






Предлагам ви още една рецепта със свински котлети - 


Свински котлети по провансалски



Свински котлети по провансалски



Няма коментари:

Публикуване на коментар