28 ноември 2016

Свинско с ананас и зеленчуци


Много вкусна и бърза за приготвяне рецепта. В главните роли - свинско месо, ананас от консерва и готов зеленчуков микс по китайски.



Необходимите продукти

450 г свински флейки
150 г ананас от консерва
450 г зеленчуков микс по китайски (моркови, кълнове от боб Мунг, чушки, праз лук, лук, бамбукови кълнове, гъби)
1 глава кромид лук
3 с.л. кетчуп
2 с.л. зехтин
пресен лук за поръсване

За соса

1 с.л. сос Уорчестър
1 с.л. соев сос
3 с.л. захар
1 с.л. царевично нишесте
1 непълна ч.ч. сок от ананас или вода


Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на тънки лентички и го запържете от всички страни в сгорещения зехтин. Оставете го да се задуши под капак за 10-ина минути, след което го прехвърлете в купа.



В същия съд прехвърлете нарязания на полумесеци лук, кубчетата ананас и замразения зеленчуков микс по китайски. 



След като зеленчуците омекнат, добавете кетчупа и задушавайте за кратко.



В купичка смесете соевия сос, сос Уорчестър, захарта и нишестето. Налейте сока от ананас или вода и разбъркайте.

Прехвърлете месото към зеленчуците, залейте със соса и разбъркайте. 



Задушавайте под капак за 15 минути.



Сервирайте ястието, поръсено с пресен лук.





Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+Instagram или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога!




Няма коментари:

Публикуване на коментар