25 ноември 2016

Печен свински джолан върху сол


Самообявявам се за тотално влюбена в този крехък свински джолан! Гарнитурата може да е всякаква, но начинът на приготвяне на месото е само един! Вижте рецептата и ще се влюбите и вие!


Необходимите продукти

2 свински джолана
1 кг морска или обикновена сол
подправки по избор (аз използвах червен пипер, черен пипер и розмарин) 

За гарнитурата

1,5 кг картофи
2 моркова
2 с.л. олио
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне

На дъното на тавата сложете хартия за печене (единствената й цел е по-лесното измиване на съда после). Отгоре разстелете равномерно солта.


Подправете джолана с подправките, които сте избрали. Втрийте ги в месото и сложете върху солта.



Поставете в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете в продължение на 2 часа.



В отделна тава нарежете на полумесеци картофите, а морковите - на колелца. Прехвърлете ги в тава, полейте с олио и подправете със сол и черен пипер на вкус.


Печете за около 30-40 минути. Поднесете заедно с печения свински джолан.




Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+Instagram или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога! 














Няма коментари:

Публикуване на коментар