08 ноември 2016

Морковена супа с къри и кокос


Кремообразна, пикантна и ароматна супа, подходяща както за вегетарианци, така и за вегани. Приготвянето й отнема 30-ина минути, а резултатът е впечатляващ.
Рецептата е в отговор на поканата да се включа в инициативата "Здравословни рецепти", организирана от http://spirala.bg/.

Необходимите продукти

8 средно големи моркова

1 глава кромид лук
2 с.л. кокосово масло
400 мл кокосово мляко
1 1/2 ч.ч. зеленчуков бульон (1 кубче)
1 1/2 с.л. прясно настърган джинджифил
1 с.л. люто къри на прах
1/2 ч.л. чили
сол и черен пипер на вкус




Начин на приготвяне

Загрейте кокосовото масло и добавете нарязания на ситно лук.




Задушавайте го за около 2-3 минути, добавете морковите и пържете още 2-3 минути.




Налейте кокосовото мляко и зеленчуковия бульон. Добавете джинджифила, кърито и люспите чили.


Сложете капак на тенджерата и варете, докато морковите омекнат - за около 10-15 минути.




Прехвърлете сварените вече продукти в блендер и пасирайте, докато се получи гладко пюре.



Подправете със сол и черен пипер.








Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+Instagram или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога!








Предлагам ви и още една страхотна супа с моркови -

Мароканска супа с моркови
Много наситена, много засищаща, много оранжева... Удоволствие за всички сетива! 


Мароканска супа с моркови

Няма коментари:

Публикуване на коментар