27 ноември 2016

Крем супа от червено цвекло

 

Изключително вкусна и пикантна супа с червено цвекло, картофи, лук и кокосово масло. 

Необходимите продукти


400 г червено цвекло
300 г картофи
1 глава кромид лук
25 г кокосово масло (краве масло, зехтин)
1 ч.л. винен оцет 
1 дафинов лист
1 с.л. сушена мащерка

сол и черен пипер на вкус

За гарниране
заквасена сметана
суров слънчоглед
див лук
парче джинджифил



Начин на приготвяне

Нарежете лука на дребно, картофите - на кубчета, а цвеклото - на тънки жулиени. 



Загрейте маслото и сотирайте лука за кратко. 


Добавете горещия бульон, зеленчуците, мащерката и дафиновия лист. Подправете със сол и черен пипер. 


Оставете да се вари около 25 минути или докато омекнат зеленчуците. 



Отделете част от бульона и пасирайте супата, като добавяте по малко от отделената течност до достигане на желаната гъстота. Прибавете оцета. (Леко със закъснение установих, че съм пропуснала оцета и първата купичка я изядох без да съм подкиселила супата. Мога да ви уверя, че и така си беше чудесна.)


Сервирайте супата гореща, гарнирана по ваш избор - със заквасена сметана (която може предварително да сте подправили с настърган джинджифил на вкус), с див лук, или пък суров слънчоглед.


След като вече я опитах, определено мога да кажа, че следващия път ще сложа при зеленчуците и парче джинджифил. Определено й отива една допълнително лека пикантна нотка.





Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+Instagram или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога!





Няма коментари:

Публикуване на коментар