01 ноември 2016

Розички от бутер тесто и ябълки


Много лесна и ефектна рецепта, с която задължително ще впечатлите своите гости.

Начин на приготвяне

1 лист бутер тесто
1 ябълка
1/2 пак. крема сирене
3 с.л. захар
  • канела
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 3 с.л. вода

  • Начин на приготвяне

Разрежете ябълката наполовина и извадете сърцевината. Нарежете я на тънки полумесеци.



Прехвърлете ябълката в купа и полейте с лимонов сок и вода. Разбъркайте добре и сложете в микровълнова фурна. 


Печете в продължение на 3 минути на 600 вата. Охладете купата в друга, пълна с леденостудена вода.

Подсушете ябълковите резени и ги оставете настрана.

Разточете леко бутер тестото върху набрашнена повърхност и го разрежете на 4 ленти по дължина, а след това и един път по средата. Така ще получите 8 ленти бутер тесто. 

Върху всяка нанесете крема сирене и поръсете с пудра захар. 


Подредете ябълковите резени, като ги припокривате и поръсете с канела.


Прегънете тестото по средата и завийте.




Прехвърлете с леко намаслена форма за печене на мъфини. 


Поставете в предварително загрята фурна и печете в продължение на 35-40 минути на 190 градуса.

Поднесете баничките топли, поръсени с пудра захар.




Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+Instagram или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога!




Предлагам ви и още една ефектна и бърза рецепта с бутер тесто, където можете да замените малините с друг плод.

Бутер банички с малини

Бутер банички с малини

1 коментар: