10 октомври 2016

Свински език с масло и чесън


Свински език с масло и чесън е едно от любимите ми мезета. Става значително по-бързо ако разполагате с тенджера под налягане, но и с обикновена тенджера става, стига да увеличите двойно времето за варене.

Необходимите продукти

600 г свински език
1/2 пакетче краве масло
3 скилидки чесън
1 ч.л. червен пипер 
сол на вкус

За бульона

1 парче целина
1 малка глава кромид лук
2 дафинови листа
10-12 зърна черен пипер
2 с.л. универсална зеленчукова подправка


Начин на приготвяне
Измийте много добре свинския език и го сложете в тенджера под налягане. Добавете останалите продукти за бульона.



Налейте вода над нивото на езика и затворете тенджерата. 



След като се чуе свистене, намалете силата на огъня и варете в продължение на 60 минути. Ако не разполагате с тенджера под налягане, варете езика 2 часа.



След като налягането на тенджерата спадне, облейте езиците със студена вода и ги обелете, докато са още топли. 



Нарежете ги на филийки.



В тиган разтопете кравето масло. Поставете филийките език и скучания чесън и запържете за по 2-3 минути от всяка страна. 



Поднесете ги докато са още топли.





Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+Instagram или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога!





1 коментар:

  1. Чесъна губи своето АЗ когато минава през топлинна обработка. Но все пак остава нещо от него около 5-10% може да се направи още по-добре... но и така бих си мезнал :)

    ОтговорИзтриване