20 октомври 2016

Картофи с пармезан


Много ефектни, вкусни и лесни за приготвяне картофи. Можете да ги поднесете като основно ястие или като гарнитура към месо или риба.

Необходимите продукти за картофи с пармезан

5 по-големи картофа
50-80 г краве масло
1 ч.ч. пармезан
1 с.л. чесън на прах
1/2 с.л. червен пипер
2 ч.л. сол
1 ч.л. червен пипер




Начин на приготвяне

Нанижете първия картоф (без да го белите) върху дървено шишче. Срежете го спираловидно и внимателно го изтеглете към двата края на шиша, за да го разтворите.



В клипа по-долу може да видите как точно се реже картофа -





По същия начин нанижете и нарежете и останалите картофи.

В купичка разтопете кравето масло и с него намажете картофите.



В купа смесете пармезана и подправките и разбъркайте много добре. 



Посипете картофите.



Прехвърлете ги в тава с хартия за печене на дъното.




Поставете в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете в продължение на 40 минути или докато картофите омекнат и хванат златиста коричка.



 



Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+Instagram или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога!







Опитайте и тези две рецепти -


 Чеснови картофи на гребен
Картофите станаха чудесни - с изпечена коричка и приятен чеснов аромат. Непременно ги опитайте! На всичкото отгоре и са готови за 40 минути!

Чеснови картофи на гребен

Чеснови картофи във фолио
Много вкусна рецепта за основно или гарнитура към месно ястие. Продуктите са малко на брой, но картофите стават изключително ароматни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар