27 октомври 2016

Начос


Предлагам ви идея за много бърза, вкусна и засищаща рецепта. Вариациите за начос за много, но аз се спрях на този вариант - 

Необходимите продукти за начос

1 пакет тортила чипс
500 г кайма смес
100 г кашкавал
1 червена чушка
1 консерва червен боб
1 глава червен лук
1 домат
зелени (черни) маслини
2 скилидки чесън
1-2 люти чушки по желание
2 с.л. зехтин (олио)
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне

Нарежете половината глава на червения лук на ситно и го запържете в сгорещения зехтин, докато омекне.



Добавете наситнения чесън и каймата и пържете, докато месото стане на гранулки. 




Прибавете домата, нарязан на кубчета. Гответе, докато течността почти се изпари.




Прехвърлете отцедения боб от консерва и задушете за кратко.



Ред е на чушката, нарязана на кубчета и останалия лук, нарязан на тънки полумесеци. Не прекалявайте с готвенето - тези зеленчуци е добре да останат леко хрупкави.




Поръсете със сол и черен пипер на вкус, разбъркайте и оттеглете от котлона. 

В широка плитка чиния разстелете тортила чипса.



Отгоре разпределете част от плънката.



Добавете нарязаните на кръгчета маслини.



Поръсете с настърган кашкавал и запечете в микровълнова фурна или на горен реотан в печката, докато кашкавалът се разтопи.



Поднесете веднага и хапвайте бързо (с пръсти, какво удоволствие!), докато не се размекне чипсът. Поради тази причина ви съветвам и за всеки човек да приготвите отделна порция. Добър апетит!






Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+Instagram или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога!






Няма коментари:

Публикуване на коментар