28 октомври 2016

Печено пиле с лимон и чесън


Предлагам ви да опитате тази невероятно вкусна рецепта за печено пиле, пълно с лимон и чесън. Месото се овкусява чудесно, а самата рецепта е от тези, които се приготвят сами - слагате продуктите и чакате времето за печене да изтече. След това идва ред на блаженото похапване!

Необходимите продукти

1 пиле
2 лимона
1 глава чесън
50 г краве масло
1 с.л. сух риган
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне

Нарежете лимоните на тънки филийки или полумесеци, ако са по-големи. Обелете скилидките чесън.



Във вътрешността на пилето сложете половината лимон и 6-8 цели скилидки чесън. 



Поръсете от всички страни със сол и черен пипер на вкус.



Прехвърлете пилето в чугунен (глинен) съд. Поставете останалите лимони и скилидки чесън около пилето. Поръсете повърхността на пилето със сух риган.



Ако искате по-хрупкава коричка, отгоре сложете 1-2 парченца краве масло.



Затворете съда с капак и поставете във фурна. Загрейте до 190-200 градуса и печете в продължение на 60 минути. След това отстранете капака и дозапечете за още 20-30 минути, за да хване пилето златиста коричка.





Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+Instagram или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога! 





А ето и рецептата за любимото ми Пиле върху сол "Прованс" 



Пиле върху сол "Прованс"





Няма коментари:

Публикуване на коментар