05 октомври 2016

Пилешки сърчица на тиган


Пилешки сърчица на тиган са идеални за бърза вечеря или за мезе, поднесени с червено вино.

Необходимите продукти
  • 500 г пилешки сърца
  • 100 мл соев сос
  • 1 ч.л. балсамов оцет
  • 1/2 ч.л. смлян черен пипер
бучка краве масло
сокът на 1/2 лимон

Начин на приготвяне

Измийте много добре пилешките сърца и ги подсушете с кухненска хартия.


В купичка налейте соевия сос и балсамовия оцет. Поръсете с черен пипер на вкус и разбъркайте.


Прехвърлете пилешките сърца и мариновайте за поне 2 часа. 

Сложете сърцата в тиган със сгорещеното масло. 


Запържете за кратко и налейте маринатата. Похлупете с капак и задушавайте за 20-ина минути.


Поднесете сърчицата, докато са още топли, полети с лимонов сок.




Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+Instagram или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога!




4 коментара:

  1. Съжалявам много за коментара, но тези сърца не са почистени правилно, а са приготвени за консумация...сърцата се срязват на две, изчиства се съсирената кръв и се махат кръвоносните съдове...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за коментара и няма защо да изказвате съжаление за него!
      Тъй като не си падам особено много по импровизациите, преди да почна да готвя нещо, аз винаги правя справка както в български, така и в чужди източници - книги, сайтове, блогове... Мога да Ви уверя, че на нито едно място сърчицата не бяха разполовени и почистени. Сега като се замисля, дори и когато съм си ги поръчвала в заведения, са ми ги давали цели.
      Това, разбира се, по никакъв начин не пречи всеки да си ги приготви както иска. Това му е хубавото на готвенето! Хубав ден Ви желая!

      Изтриване
    2. Пластичен хирург трябва да викнеш :) за премахване на Кръвоносните съдове!!!

      Изтриване