22 октомври 2016

Бисквитена торта с ванилов крем



Кой каквото ще да ми разправя, но няма по-хубаво от домашно приготвена бисквитена торта - с вкусен ванилов крем, орехи и млечен шоколад за поръсване.

Необходимите продукти

1 пакет бисквити за торта
100 г орехи
млечен шоколад

За крема

1 л прясно мляко
50 г краве масло
3 жълтъци
14 с.л. захар
8 с.л. нишесте (аз използвах 4 с.л. нишесте ванилия и 4 с.л. натурално царевично нишесте)
2 ванилии


Начин на приготвяне

В малка част от млякото разбийте жълтъците и нишестето.




В тенджера затоплете останалата част от млякото, заедно със захарта. 



След като захарта се разтвори, прехвърлете на тънка струйка жълтъците. Разбърквайте непрекъснато, за да не загори кремът. Варете в продължение на 3-4 минути.



Добавете маслото и ванилиите и при непрекъснато бъркане изчакайте, докато маслото се разтвори напълно. 

В подходящ съд (моят е с размери   ) сложете ред бисквити.



Отгоре покрийте с крем и счукани орехи.



Редувайте бисквити, крем и орехи, докато запълните формата.




Поставете в хладилник за няколко часа. Преди поднасяне, отгоре поръсете с настърган шоколад и по желание с 1-2 счукани бисквити.




Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+Instagram или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога!






Ето и един по-различен начин за приготвяне на тази торта - Лесна бисквитена торта

Лесна бисквитена торта



Няма коментари:

Публикуване на коментар