19 септември 2016

Свинско със сини сливи и картофи


Много приятна рецепта за всички любители на свинското месо.


Необходимите продукти

1  кг свинско месо от бут
1 кг картофи
12-15 сини сливи
1 глава кромид лук
зехтин (олио)
бучка краве масло
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на пържоли и ги запържете от двете страни в сгорещеното масло и зехтин.



Поръсете ги със сол и черен пипер на вкус.



Намаслете леко дъното на тавичка за печене. Разпределете равномерно нарязания на полумесеци кромид лук. Покрийте го с картофите, предварително обелени и нарязани на филийки. Поръсете отново със сол и черен пипер.



Върху картофите разпределете позапеченото свинско, а между тях сложете нарязаните на половинки или четвъртинки сини сливи. Налейте малко вода, колкото да покрие лука и малко от картофите.




Покрийте с фолио за печене и поставете в предварително загрята фурна. Печете на 220 градуса в продължение на 30 минути. След това намалете градусите на 180 и печете още 30 минути. Махнете фолиото и дозапечете до желания от вас загар на ястието.





Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+Instagram или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога!





Ако харесваш сладкия вкус в комбинация със свинско месо, то тогава специално за теб е следващата рецепта - 



Свински котлети с ябълки и лук

Няма коментари:

Публикуване на коментар