Свински карета с балсамико и горчица



За днешното ястие отново се спрях на идея на Марта Стюарт. Рецептата се приготвя изключително лесно, като вариациите за гарнитура са безброй. Свинските карета с балсамико и горчица са идеални за почитателите на по-пикантния вкус.

Необходимите продукти

6 свински карета
зехтин
сол и черен пипер на вкус

За соса

1/2 ч.ч. балсамико
1/4 ч.ч. дижонска горчица


Начин на приготвяне

Поръсете свинските карета със сол и черен пипер и ги оставете за кратко в хладилника.



В тиган загрейте зехтина и в него запържете от двете страни месото, докато се зачерви.



Прехвърлете в купа и затворете с капак или фолио.

В малка тенджерка налейте балсамикото и го варете за 1-2 минути, за да се редуцира течността.

Прибавете горчицата и разбийте много добре, докато се разтвори напълно. Добавете получения при пърженето сос и разбъркайте.



Полейте каретата със соса и сервирайте със салата по избор.






Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+Instagram или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога!




Източник: http://www.marthastewart.com


Ето и още няколко предложения за всички почитатели на свинското месо - 


Крехки пържоли с лесна марината
Маринатата за тези свински пържоли я знам от Иван Звездев. Когато ми каза какво е сложил в свинското месо, с което ни нагости, се изненадах - от една страна, беше много лесно, а от друга страна, тези продукти така добре се вписваха в месото, че изобщо не можех да позная какво съдържа въпросната марината, докато си хапвах от пържолите. Уверявам ви, пробвате ли рецептата, ще останете много доволни!



Porchetta /Печено свинско/
Думите няма да ми стигнат, за да ви опиша невероятния вкус на това месо! Свинско филе, бекон и ароматни подправки, които се съчетават перфектно в това ястие. Не стига, че е безумно вкусно, ами и е адски красиво. 



Свински котлети с ябълки и лук
Тази рецепта се нарежда сред моите фаворити. Досега не бях готвила с ябълков сайдер и се радвам, че се престраших да опитам. Котлетите стават невероятно вкусни, а карамелизираните ябълки и лук са радост за сетивата.


Няма коментари