07 септември 2016

Пиле капрезе


Пиле капрезе е идеалната вечеря поради много причини. Оставете вкуса настрана. Вижте статистиката - 10 минути време за подготовка, 10 минути време за готвене. И готово - хайде всички на масата!



Необходимите продукти

2 бр пилешки гърди (пеперуди)
1 с.л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
1 ч.л. провансалски поправки (или равни части от чесън на прах, сух риган и изсушен босилек)
4 дебели филийки зрял домат
1 топка моцарела
2 с.л. балсамико
2 с.л. тънко нарязан пресен босилек

Начин на приготвяне

Загрейте грил или грил тиган на средно висока температура.
Нарежете пилешките гърди по 2 по дължина. Намажете ги със зехтин, поръсете с провансалските подправки, сол и черен пипер. 



Поставете пилето на грил и печете в продължение на 6-8 минути от всяка страна (времето зависи от дебелината на гърдите).



Когато пилето е готово, поставете отгоре нарязаните на филийки моцарела. Печете още 1-2 минути.


Свалете от огъня и поставете пилешките гърди на дъска или плитка чиния. Отгоре сложете по филийка домат, тънко нарязан босилек, сол и черен пипер на вкус. Поръсете с балсамов оцет и сервирайте.






Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+Instagram или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога!




А сега вижте тези предложения за ястия с пилешко филе. И трите не изискват кой знае какви усилия, а крайният резултат е много, много впечатляващ - не само като вкус, но и като визия:

Лимоново пиле в сос от топено сирене


Ароматно пилешко с картофи и розмарин


Пиле с пресни картофи, моркови и брюкселско зеле

Няма коментари:

Публикуване на коментар