03 септември 2016

Нежен сладкиш


Вкусен и икономичен сладкиш, с нежна глазура и плодов вкус

Необходимите продукти:

За тестото 

250 г брашно
100 г краве масло
50 г захар
1 яйце
1 пак. суха мая /20 г прясна мая/
малко топло мляко /вода/

За плънката

фруктов мармалад или конфитюр

За глазурата

2 белтъка
100 г захар


Необходимите продукти

Разтворете маята в топлото мляко /вода/. 

В голяма купа пресейте брашното, добавете разтопеното масло, захарта и яйцата. 


Прибавете маята и замесете меко тесто. 


Прехвърлете го в намаслена тавичка и го оставете на топло да втаса.


Намажете повърхността на тестото с фруктовия мармалад /конфитюр/.



Разбийте на сняг белтъците и захарта. Изсипете върху мармалада и загладете повърхността.



Поставете в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете в продължение на 25-30 минути или докато белтъците не покафенеят леко.


Изчакайте сладкишът да изстине напълно, след което го нарежете на парчета и го поднесете, поръсен с пудра захар.




Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+Instagram или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога!





Ето още няколко вкусни предложения за плодови сладкиши - 


Лесен сладкиш със сини сливи

Френски тарт "Татен"


Ябълков сладкиш с хрупкава коричка

Да ви е сладко! :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар