24 септември 2016

Миш-маш с пресни чушки


Не може да имам кулинарен блог, който се казва Mish-Mash и да нямам публикувана рецепта за Миш-маш. Време е тази несправедливост да бъде поправена! Казват, че рецептите за миш-маш са толкова, колкото са и готвачите. Едни го обичат с пресни, други с печени чушки; едни го правят с лук, на други с него им се струва тежко ястие. Ето как аз приготвям миш-маш с пресни чушки:


Необходимите продукти за миш-маш с пресни чушки

1 кг пресни чушки (червени и зелени)
500 г домати
1 глава кромид лук
150 г краве сирене
4 яйца
3 скилидки чесън
пресен магданоз за поръсване
олио за пържене
сол на вкус


Начин на приготвяне

Нарежете лукът на ситно, чушките - на еднакви по големина парчета, а доматите - на кубчета.

Запържете за кратко лука в сгорещената мазнина.



Добавете чушките и пържете, докато омекнат, като разбърквате периодично.



Добавете и кубчетата домати.


Пържете, докато течността изври.



Добавете леко разбитите яйца и разбърквайте, за да може да се разпределят навсякъде.



Прехвърлете натрошеното сирене, отново разбъркайте и отстранете от котлона. 



Поръсете с пресен магданоз.





Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+Instagram или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога!





Подобно ястие на миш-маша е и пърженицата, но е с повече яйца. Надявам се да ви хареса! 

Пърженица




Няма коментари:

Публикуване на коментар