11 септември 2016

Бял хляб без месене


Рецептата за този прекрасен и много лесен хляб без месене видях в блога на Йоли. Приготвя се много бързо и става с изключително мека и въздушна среда. 

Необходимите продукти

400 г брашно
20 г прясна мая
2 с.л.олио (зехтин)
1 ч.л.захар
1/2 ч.л.сол

300 мл хладка вода 
мак или други семена по ваш избор за поръсване


Начин на приготвяне
Разтворете маята във водата. 




Прибавете мазнината, солта и захарта. 



Започнете да сипвате брашно като бъркате непрекъснато с лъжица. Трябва да получите много гъсто лепкаво тесто. 



Намажете кексова форма с масло и я посипете по дъното и стените с макови семена (или с такива, които вие сте си избрали). 





Сипете тестото вътре.Виждате, че от това количество вода и брашно тестото е съвсем малко. Заема най-много 1/3 от формата.



Оставете тестото на топло да втаса, докато утрои обема си. Това отнема около 30-40 мин, в зависимост от топлината в стаята.



Посипете и отгоре със семена.



Загрейте предварително фурната на 200 градуса. Изпечете хлебчето за 20 мин. или докато стане леко и при почукване върху кората издава кух звук. 





Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+Instagram или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога!





Източник - http://yoli-www.blogspot.bg

Ако не сте пробвали следващите рецепти за хляб, непременно поправете тази грешка - 

Чеснови хлебчета с пармезан


Пухкави хлебчета за 30 минути




Хляб с мащерка, розмарин и чесън

Няма коментари:

Публикуване на коментар