24 август 2016

Вратни пържоли с прясно мляко


Чудесна рецепта за свински вратни пържоли! Благодарение на маринатата с прясно мляко, стават изключително крехки и се пекат много по-бързо. 

Необходимите продукти за вратни пържоли с прясно мляко:

4-6 вратни пържоли

За маринатата:

1 ч.ч. прясно мляко
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. сол
1-2 щипки бял пипер 


Начин на приготвяне:

В купа налейте малко от млякото, поръсете с малко от подправките.



Сложете две от пържолите на дъното на съда.



Полейте още мляко, поръсете с червен пипер, сол и бял пипер. Когато свършите пържолите, залейте с останалото мляко, за да се покрият напълно.



Затворете с капак и поставете в хладилник за 2 часа.

След това прехвърлете пържолите (без маринатата) в тава и поставете в предварително загрята фурна. Печете на 180 градуса в продължение на 40 минути. След това обърнете пържолите, за да се запекат и от другата страна - за още 15-20 минути.





Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+Instagram или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога! 





Понеже съм страхотен фен на вратните пържоли, ви предлагам още не 1, не 2, не 3, а цели 4 рецепти, които заслужават твоето внимание.



Най-вкусните свински вратни пържоли се приготвят с дафинов лист, лук и моркови и са наистина страхотни!


Свински пържоли с лук и картофи, при които няма нужда от нож - толкова крехко става месото



Крехки пържоли с лесна марината - рецепта, която научих от Иван Звездев и е много добра



Най-крехките свински пържоли, приготвени с бира и масло


4 коментара:

  1. Чудни пържолки:)
    Сега ще прегледам и останалите предложения, че звучат също така вкусно.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ох, Веси, на мен всичко, що има свинско месо, ми звучи чудесно! Това е нещо, от което мноогоо трудно ще се откажа, ако ми се наложи по някакви причини :))))

      Изтриване
  2. Пропуснах да напиша, че по подобен начин правя дроб, с прясно мляко го накисвам.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Виж, това е много интересно. Не бях чувала за този начин на приготвяне на дроба. Непременно ще го изпробвам и аз :)

      Изтриване