06 август 2016

Таратор с оцет


Когато публикувах рецептата за идеалния според мен таратор, се разразиха големи дискусии в социалната мрежа - това ли е правилното съотношение вода:кисело мляко, кога се слага олиото, с какъв процент масленост трябва да е млякото... 
След тази публикация ми писа и една приятелка, за да ми каже как пък в тяхното семейство правят таратора. Стори ми се толкова различно и интересно, че днес реших да го приготвя по този начин. Ето и нейната рецепта:


Необходимите продукти за таратор с оцет:

1 краставица
2 кофички кисело мляко (3,5-4% масленост)
3-4 скилидки чесън
пресен (сушен) копър 
2 ч.л. сол
2 струйки оцет
2 струйки олио


Начин на приготвяне:

Обелете скилидките чесън и ги нарежете на ситно. Прехвърлете ги в купа, посолете и полейте със струйка оцет. Намачкайте много добре с вилица и поставете във фризера за 5 минути.



През това време обелете краставицата и я нарежете на кубчета. Прехвърлете ги в купата, отново посолете и полейте със струйка оцет. Добавете копъра и разбъркайте. Сложете отново във фризера за 5 минути.



Извадете от фризера и полейте с олио. Оставете за кратко, за да се поеме мазнината. Добавете киселото мляко и налейте вода според желаната от вас гъстота. Аз сложих по-малко от 1 кофичка и така се получи гъст таратор. Оставете в хладилника, за да се изстуди, преди да го поднесете.





Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+Instagram или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога! 





А ето и как приготвям идеалният за мен и моето семейство таратор - вижте рецептата тук











2 коментара:

  1. Жана да не дава Господ, да дадеш рецепта за мусака :-)

    ОтговорИзтриване