Шоколадов сладкиш със заливка


Много приятен десерт, който се прави с малко продукти. И си е нещо като вълшебен сладкиш, защото по време на печенето пластовете се оформят и накрая имаме вкусен кекс с шоколадова заливка.

Необходимите продукти за шоколадов сладкиш със заливка:

1 1/4 ч.ч. брашно
3/4 ч.ч. захар
1 ч.ч. прясно мляко
3 с.л. разтопено краве масло
1/4 ч.ч. какао
1 1/2 ч.л. бакпулвер
1 щипка сол
1 ванилия

За поръсване:

1 ч.ч. захар
1/4 ч.ч. какао

За поливане:

1 1/3 ч.ч. вряла вода


Начин на приготвяне:

В купа пресейте брашното и какаото. Добавете останалите сухи продукти и разбъркайте много добре. Добавете млякото и разтопеното масло, отново размесете.



Обилно намаслете форма за печене (препоръчително е това да е йенски съд) с приблизителни размери 35х20 см.



Прехвърлете вътре шоколадовата смес и изравнете повърхността.



В купа поставете захарта и какаото, разбъркайте много добре. Равномерно поръсете шоколадовата смес с помощта на лъжица. 





Много внимателно залейте с врялата вода. Добре е да се прави с лъжица и от по-ниско, за да не може течността да пробие сместа и да се стече надолу. Само така ще се получи магията по време на печенето.



Поставете в ниската част на предварително загрята фурна. Печете на 170 градуса в продължение на 40-45 минути. Най-лесно ще разберете дали сладкишът се е изпекъл, когато разстръскате йенския съд - десертът трябва да е като желе.

Когато десертът е готов, го нарежете още топъл и го полейте с крема, който се е получил на дъното на тавата. Сервийте сладкишът с топки сладолед. 



Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+Instagram или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога! 

Ето и рецептата за още един "умен" сладкиш, който по време на печенето става на няколко пласта - Магически сладкиш. Насладете се на един изключително плътен крем, въздушно покривало и кафява коричка. Да ви е сладко!

Няма коментари