22 август 2016

По-различен таратор


Докато все още лятото не е свършило, бързам да ви представя този много оригинален и богат на вкусове таратор. Рецептата е специално приготвена за летния брой на списание So into food.

Необходимите продукти:

1 краставица
2 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. орехи
2 филийки хляб 
1/4 ч.ч. зехтин
2 с.л. лимонов сок
2 скилидки чесън
1 връзка копър /или мента по желание/
1 ч.л. сол


Начин на приготвяне:

В хаванче смесете нарязания на ситно копър, чесъна и солта. Стрийте, докато се получи кашичка.


С помощта на кухненски робот или хаванче смелете орехите, като запазите няколко ядки за декорация. След това смелете и средата на двете филии, които предварително сте накиснали за кратко във вода и след това сте отцедили. 


Прехвърлете в купа и разбъркайте.


Полейте с няколко лъжици зехтин и добавете киселото мляко. Разбъркайте много добре, добавете и лимоновия сок. 


Настържете краставицата, прибавете и нея. Налейте 1 ч.ч. студена вода. 


Охладете супата в хладилник за един-два часа, след което я разпределете в купички. Нарежете отделените орехи и поръсете с тях таратора. Полейте със зехтин, добавете стръкче копър и поднесете.




Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+Instagram или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога! 




А ето как аз приготвям идеалният за мен таратор. Намерила съм си точното съотношение между краставици, чесън, кисело мляко и вода. Надявам се рецептата да съвпадне и с вашия вкус.
А така го приготвя семейството на моя позната - с повечко оцет и във фризера. Опитайте и тази рецепта!

2 коментара:

  1. Интересен таратор:) и представяне в списанието!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Веси! Надявам се да го опиташ и да ти хареса :)

      Изтриване