01 август 2016

Пиле върху сол "Прованс"


Реших да нарека тази изключително семпла рецепта "Прованс", защото отгоре пилето се поръсва с розмарин, мащерка, риган, тоест с провансалски подправки. Невероятно вкусна рецепта! Изисква по-малко от 10 минути за приготвяне, останалото си го свършва фурната.

Необходимите продукти за пиле върху сол "Прованс":

1 пиле около 1,5 кг
1 бучка краве масло
1 кг морска сол
2 ч.л. червен пипер
сушени подправки по избор - розмарин, мащерка, риган, босилек, естрагон


Начин на приготвяне:

Разстелете солта на дъното на тава за печене. Разрежете пилето през гърдите и го оставете върху морската сол. Поръсете с червен пипер и сушените подправки по избор.



Отгоре подредете нарязаното на парченца краве масло.



Поставете в предварително загрята на 200 градуса фурна и печете в продължение на 50-60 минути или докато пилето хване златиста коричка.




Нарежете пилето на порции и го поднесете с гарнитура по избор. Аз избрах това да бъде салата с червено цвекло, морков и ябълка. Рецептата може да прочетете тук.



Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+Instagram или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога! 





А ето и най-семплата рецепта за Пиле върху сол - без абсолютно никакви подправки, единствено пилето и солта. И струйка зехтин. Това е. Пилето си поема точно колкото му трябва сол и след изпичане месото само се дели от кокала. Да ви е сладко! 



Няма коментари:

Публикуване на коментар