12 август 2016

Испанска доматена супа /Salmorejo/


Запознайте се с моята нова любима доматена супа, която е направо страхотна! Богата на вкусове, насищаща, лесна... Абе, разкошна!
Рецептата я приготвих специално за електронното списание So into food, на които им благодаря за вниманието към моя блог и поканата да участвам в лятното им издание. Целият брой на списанието може да видите тук

Небоходимите продукти за испанска доматена супа:

8-10 чери доматчета
1 багета /малка франзела/
1/2 глава кромид лук
1 скилидка чесън
2 с.л. сол
1 к.ч. зехтин
2 с.л. прясно изцеден лимонов сок
черен пипер на вкус

3 твърдо сварени яйца, нарязани на ситно
100 г ситно нарязана иберийска шунка или прошуто


Начин на приготвяне:

Нарежете на едро доматите, лука и франзелата, а чесъна нарежете на ситно. 


Поставете солта, доматите, чесъна, хляба и лука в купа. Покрийте продуктите с вряла вода и ги оставете за 1 час. Прехвърлете зеленчуците в блендер, заедно с 1 ч.ч. от течността, в която са били. Поставете ги в блендер. Отцедете от водата хляба,  прехвърлете и него при останалите продукти. Добавете зехтина и лимоновия сок. 


Пюрирайте, докато се получи гладка смес. Подправете със сол и черен пипер и охладете супата. 

Сервирайте супата в купички, отгоре поръсете с нарязаните на ситно твърдо сварени яйца и шунката /прошутото/ и полейте със струйка зехтин. 




Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+Instagram или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога!




Предлагам на вашето внимание една много оригинална и вкусна рецепта - Гаспачо с диня. Дайте й шанс и ще останете очаровани от вкуса й!

Няма коментари:

Публикуване на коментар