03 юли 2016

Сладкиш с крем от праскови и хрупкава коричка от бадеми


Това е един нежен и фин сладкиш, с разкошен и мек прасковен крем и чудесна хрупкава коричка от бадеми! Ще останете очаровани от вкуса му!

Необходимите продукти за сладкиша с кайсии:

За тестото:
250 г брашно
1 ч.л. бакпулвер
125 г краве масло 

100 г захар
2 яйца
6 с.л. прясно мляко

За прасковения крем:
4 големи праскови 

1 1/2  ч.ч. прясно мляко
2 жълтъка
2 с.л. брашно
3 с.л. захар
1 ванилия

За топинга
50 г размекнато краве масло
2 с.л. фини овесени ядки
2 с.л. смлени бадеми
2 с.л. брашно
2 с.л захар



Начин на приготвяне:

Задушете прасковите за около 7-8 минути с 1 с.л захар. Добавете и ванилията. В дълбок съд изсипете млякото и го сложете на котлона на слаб огън. Разбийте жълтъците със захарта и брашното и ги добавете към млякото при непрекъснато бъркане (млякото трябва да е топло, но в никакъв случай не и горещо). Бъркайте, докато сместа се сгъсти добре. Изчакайте да изстине напълно и добавете обелените и нарязани на кубчета праскови.

През това време пригответе тестото. Разбийте с миксер маслото и захарта до получаване на пухкава смес. Едно по едно добавете яйцата, като бъркате непрекъснато. Идва ред на брашното с бакпулвера и млякото. Прехвърлете сместа в намазнена тавичка, отгоре изсипете крема с прасковите. Завършете с топинга. Той става като сложите в купа всички продукти и смесвате с ръце, докато се получат едри трохи.


Печете сладкиша около 40-45 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+Instagram или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога! 

Източник: http://luluto.blogspot.bg


Не мога да не ти препоръчам още два десерта, които са ми любими. Първият изисква малко повече време, но е повече от разкошен - Френска селска торта със сладко от боровинки. Вторият е значително по-лесен, а на всичкото отгоре е и вълшебен. Нарекла съм го Магически сладкиш, но е известен и като Умен сладкиш. Защо? Сами ще разберете! :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар