21 юли 2016

Пиле балсамико със зеленчуци


Пиле балсамико със зеленчуци е много, ама много вкусна рецепта! Благодарение на маринатата в кухнята се разнася такъв аромат, че е наистина трудно да изчакате да мине времето за печене, преди да го нападнете :) 


Необходимите продукти:

2 пеперуди пилешко филе
3 червени чушки
2 зелени чушки
1 глава червен лук
6 моркова
6-8 пресни печурки
4-6 люти чушки по желание
1 ч.л. сол
черен пипер на вкус

За маринатата:

1/4 ч.ч. балсамов оцет
4 с.л. зехтин
2 скилидки чесън
1 ч.л. чесън на прах
1 ч.л. захар
1 1/2 с.л. пресен розмарин
1 ч.л. сух риган или мащерка

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса и пригответе две тави за печене. 

Нарежете чушките и морковите на лентички, гъбите - на филийки, лукът - на едри полумесеци, а лютите чушки оставете цели.


Нарежете пилешкото на по-едри парчета и го поръсете със сол и черен пипер на вкус.


В купичка смесете всички съставки за маринатата, като чесънът нарежете на едро.


Прехвърлете месото и зеленчуците в голяма купа, залейте ги с маринатата и много добре разбъркайте, най-добре с ръце, за да се покрият равномерно всички продукти.

Сложете хартия за печене в двете тави и в тях разпределете продуктите. Важно е месото да не се допира до зеленчуците, защото в такъв случай пилешкото ще се свари, а няма да се изпече.


Печете в продължение на 25-30 минути или докато месото и зеленчуците придобият хубав златист цвят.




Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+Instagram или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога! 




Предлагам ви още три рецепти с пилешко и зеленчуци, които са много ароматни и вкусни - Пиле със зеленчуци във фолио с баркебю сос и пресен розмарин, Пилешко филе в опушен сос, което може да поднесете с кус-кус или ориз и Пиле с пресни картофи, моркови и брюкселско зеле - истинско тържество за сетивата. Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар