09 юли 2016

Паста с пиле и пармезан


Спагети с пиле и пармезан е много вкусна рецепта за всички любители на пастата. Пилето става изключително сочно и крехко, а сосът - ароматен и кремообразен.

Необходимите продукти:

1 пакет паста по избор
2 ч.л. сол

За пилето:
2 големи обезкостени пилешки гърди без кожа
2 с.л. брашно 
с.л. настърган пармезан
1 ч.л. сол
черен пипер на вкус

За соса:
с.л. зехтин
1 с.л. краве масло
2 скилидки чесън
1 ¼ ч.ч. пилешки бульон
½ ч.ч. прясно мляко или сметана за готвене
ч.ч. настърган пармезан
с.л. каперси
1 ч.л. царевично нишесте 
2-3 с.л. лимонов сок 
пресен магданоз за поръсване

Начин на приготвяне:

Разрежете пилешкото филе през средата и след това го нарежете на по-едри парчета. Поръсете ги със сол и черен пипер.


В купа смесете брашното и настъргания пармезан. Оваляйте пилешките парчета в сместа.



В по-дълбок тиган затоплете кравето масло и зехтина. Запържете месото до зачервяване от всички страни и ги прехвърлете в купа.


В същата мазнина запържете за около минута счукания чесън. Добавете бульона и прясното мляко /сметаната/ и изчакайте сместа да заври. 



Подправете със сол и черен пипер на вкус, добавете настъргания пармезан 



и каперсите. 


Варете на по-слаб огън за около 2 минути. Разтворете нишестето в 1 с.л. вода, разбъркайте много добре, докато се разтвори напълно и го добавете към соса. Разбъркайте и изчакайте сместа да се сгъсти. Ако не ви е достатъчно гъста, добавете още нишесте.

Полейте с лимоновия сок и оставете сосът да къкри за още една минута. Върнете пилето в тигана, разбъркайте и изключете котлона, без да отстранявате съда.



Сварете спагетите в подсолена вода според указанията на опаковката. Сервирайте пастата, отгоре полейте със соса и подредете нарязаното на филийки пилешко месо. Поръсете със ситно нарязан пресен магданоз и поднесете.



Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+Instagram или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога! 





Няма коментари:

Публикуване на коментар