19 юли 2016

Жарено свинско в гювеч


Жареното свинско в гювеч е по рецепта на Иван Звездев и е едно от най-любимите ми ястия. Приготвя се с малко продукти, но е толкова ароматно и апетитно, че днес реших да го приготвя в двойна доза - иначе никога не стига :)

Необходимите продукти за жарено свинско в гювеч:

1 кг свинско месо от бут или плешка
10 по-едри пресни печурки
10-12 червени стерилизирани чушки
3-4 домата
3 с.л. краве масло
сол и черен пипер на вкус
2 щипки захар
2 с.л. олио

За сухата марината:
1 ч.л. смлян кимион
1 ч.л. чубрица
1 ч.л. червен пипер
2 ч.л. сол
1/2 ч.л. бял пипер


Начин на приготвяне:

Нарежете месото на филийки и го поръсете със сухата марината.



Ако имате възможност, оставете го така за половин-един час, за да поеме ароматите.

Изтънете пържолите с чукче, като ги поставите между стреч фолио.



Поставете месото в тиган със сгорещено олио.



Запържете и от двете страни за няколко минути и го поставете на дъното на глинен съд.



Нарежете чушките на ивици. Поставете ги в същия тиган, в който сте сложили 1 с.л. краве масло. Запържете ги за кратко, посолете и поръсете с 1 щипка захар. Прехвърлете чушките върху месото.



Нарежете гъбите на филийки. Добавете в тигана останалото краве масло и в него запържете до златисто гъбите. Посолете, поръсете с черен пипер и ги поставете върху чушките.



Почистете доматите, нарежете ги на едро и ги пасирайте за кратко. Поръсете с 1 щипка захар, посолете и варете в продължение на 3-4 минути или докато водата леко се изпари. Прехвърлете върху останалите продукти.



Затворете капака на гювеча и го поставете в студена фурна. 



Печете на 180 градуса в продължение на 50 минути.




Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+Instagram или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога! 



Източник: http://www.zvezdev.com


Ако сте любители на свинското месо, непременно опитайте и тези две рецепти - Свинско с прясно зеле и Свинско с праз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар