Идеалният таратор


За мнозина тараторът може би е проста работа, но това не се оказва точно така. На всеки му се е случвало да му предложат или прекалено воднист таратор, или на бучки, или безвкусен. Ето как го приготвям аз и имам отличен резултат всеки път.

Необходимите продукти за идеалния таратор:

1 краставица
2 кофички кисело мляко с по-висок процент масленост
2-3 скилидки чесън
2 ч.л. сол
6-8 стръка пресен копър
струйка олио
счукани орехи по желание.


Начин на приготвяне:

Обелете краставицата и я нарежете на кубчета с еднаква големина. Прехвърлете ги в голяма купа. 

Посолете, добавете киселото мляко и разбийте много добре сместа с тел. Налейте 1 кофичка студена вода. Установила съм, че именно това е идеалното съотношение вода:кисело мляко - 1:2. Разбъркайте, докато се получи хомогенна смес.

Полейте с олио. Аз лично го слагам на око - наливам, докато олиото не излезе на повърхността. След като го разбъркате, то си отива надолу, разбира - просто това за мен е идеалното количество - докато не изплува първоначално.

Наситнете пресния копър и го добавете към таратора, заедно със счукания чесън.

Оставете таратора в хладилника, защото няма нищо по-хубаво от купичка студен таратор. По желание може да добавите и счукани орехи, непосредствено преди да го поднесете.

Това е, хем е простичко, хем и тук си има правила и пропорции. Няма нещо, което да спасява от жегите по-успешно от таратора. Наздраве!





Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+Instagram или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога! 





Предлагам на вашето внимание още две супи, които ще ви разхладят в горещините - стандартното Гаспачо и една много интересна негова разновидност - Гаспачо с диня. Надявам се да ви харесат!











Няма коментари