23 юли 2016

Цигански кекс


Нямам абсолютно никаква идея защо тази рецепта се казва Цигански кекс. Но така е записан в старите тефтери, така ще го нарека и аз. Прави се с малко продукти, без набухвател е и с много плътен и наситен вкус.

Необходимите продукти за цигански кекс:

4 яйца
100 г брашно
100 г захар
100 г смлени орехи или лешници
1 ч.л. какао на прах

Начин на приготвяне:

В купа смесете всички сухи съставки.



Отделно разбъркайте яйцата и ги прибавете към останалите продукти.



Добавете смлените орехи и разбъркайте.



Изсипете сместа в силиконова форма за печене и я поставете в долната част на предварително загрята фурна. Печете на 150-160 градуса до готовност.

Още топъл, поръсете кекса с пудра захар и топинг по желание.





Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+Instagram или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога! 






Ако не сте видели тези два кекса в блога ми, непременно ги опитайте. Единият е Шоколадово-маслен кекс с аромат на ром. Другото ми предложение е за Кекс с лимонада - изключително пухкав и с неустоима шарка. Да ви е сладко!




2 коментара:

  1. Рецептата ви е тотално сбъркана! От това ''нещо''-нищо не става! Благодаря за изхвърлените продукти!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, продуктите са тези, които съм описала в рецептата и се получава това "нещо", което е на снимките. Кексът е наистина много приятен. По-скоро беше, защото вече няма и помен от него :) Съжалявам, че при вас не се е получила рецептата. Дано следващият стане стане по-добре :)

      Изтриване