Зеленчукова пица-лодка



Зеленчуковата пица-лодка е невероятно красива и дава пълна свобода на фантазията ви. Пиците-лодки може да са малки или големи, месни или безмесни, поръсени с кашкавал или любимо ваше сирене. Днес аз приготвих зеленчукови пици-лодки.

Необходимите продукти за зеленчукова пица-лодка:

За тестото:

3 ч.ч. брашно
1 пак. суха мая
2 с.л. зехтин
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
250-300 мл хладка вода

За плънката:


5-6 с.л. смлени домати (може и от консерва)
1 глава кромид лук
1 червена чушка
1 зелена чушка
150-200 г кашкавал
сушен босилек или риган за поръсване
Начин на приготвяне:
Разтворете маята в част от водата и захарта. Пресейте брашното, направете кладенче по средата, в което сипете маята. Прибавете зехтина, яйцето и солта.

Замесете меко тесто, като на части налеете цялата останала вода. Ако се налага, добавете още вода или брашно.

Когато тестото е готово, го разделете на части (в зависимост колко лодки искате да се получат) и ги оформете с по-висок борд, а ръбчетата прищипете много добре. 
Аз първоначално реших да направя 4 лодки. После обаче, след първата, видях, че тавата няма да ми ги събере и направих 3. Така че получиха малкопо размера като "мама, татко и аз" - първата стана по-малка, последната - внушително голяма. Не че не се изяде, де :)


Прехвърлете ги в тавата, покрита с хартия за печене.
Нарежете чушките на ивички, а лука - на ситно.

Разпределете доматите по дъното на лодките и поръсете с босилека или ригана. 

Отгоре разпределете равномерно зеленчуците.

Поръсете обилно с настъргания кашкавал.


Поставете в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Печете, докато кашкавалът се разтопи и се получи златиста коричка. При мен това отне 25 минути.






Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+ или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога! 



Източник: http://purvite7.bg

Пицата-лодка ми напомни за ето този страхотен сандвич с богата плънка. За него не трябва да месите тесто, тъй като се прави с готова франзела. И ще бъде страхотен с настърган отгоре кашкавал. Опитайте го!

Няма коментари