22 юни 2016

Замразен ягодов сладкиш


Невероятно вкусен и ароматен сладкиш, с хрупкава коричка и топящи се в устата ягоди! Идеален за летните жеги! Готов за нападане след 3 часа!


Необходимите продукти:

500 г пресни ягоди
2 белтъка
110 г кристална захар
280 мл сладкарска сметана
2 с.л. прясно изцеден лимонов сок

За блата и хлебните трохи:

140 г брашно 
50 г кафява захар
1/4 ч.ч. орехи
125 г краве масло


Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 160 градуса.

В купа смесете брашното, кафявата захар, орехите и разтопеното масло. Прехвърлете ги в тавичка и печете 20 минути, като разбърквате сместа на всеки 5 минути.


След като сместа се охлади напълно, прехвърлете 2/3 от нея в квадратна тавичка с размери 20х20 см или в правоъгълна с приблизителни размери 19х30 см. Разпределете равномерно и притиснете, за да се образува основа /блат/ на десерта.



Разбийте белтъците с кристалната захар.


В отделна купа разбийте сметаната, докато се получат меки връхчета.


Към сметаната прибавете разбития белтък, лимоновия сок и нарязаните на много ситно ягоди. 


Прехвърлете сместа върху блата. Изравнете и поръсете с останалата 1/3 от изпечената смес, като претривате леко с пръсти, за да се получат хлебни трохи.


Замразете в продължение на 3 до 6 часа, след което нарежете ягодовия сладкиш на квадратчета.


По желание гарнирайте с още ягоди.




Хареса ли ти рецептата? 
Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+ или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога! 





Източник: http://shewearsmanyhats.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар