27 юни 2016

Пилешки шишчета с лимонова марината



Изключително вкусни шишчета с пилешко месо, чери домати и кубчета хляб, които могат да бъдат приготвени както на барбекю, като и на оребрен тиган. Маринатата е разкошна и придава на продуктите много свежест и аромат.

Необходимите продукти:

2 бр пилешко филе /пеперуда/
10-12 чери доматчета
няколко филии хляб

За маринатата:

сокът на 2 лимона
1 к.ч. зехтин
няколко стръка пресен риган
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:

Нарежете пилешкото филе на кубчета. 

В купичка смесете всички съставки за маринатата и поставете вътре месото.



Разбъркайте много добре всички продукти и поставете месото в хладилник за няколко часа. Колкото повече, толкова по-добре, както максимума е за 1 нощ.



Загрейте грил тигана на средна температура. Леко го намажете със зехтин. 

Направете шишчета от пилешкото месо, чери доматчетата и нарязания на кубчета хляб. Докато ги печете, ги намазвайте с маринатата от всички страни.

Необходимото време за печене е 12-15 минути за месото, от 3 до 6 минути за чери доматчетата и около 3 минути за хляба.




Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+ или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога! 





Източник: http://www.marthastewart.com

Предлагам ти да пробвам и още една рецепта за месо на шиш - Шиш кебап. Приготвя се с кайма, чушки и лук и е много, много вкусно!

Няма коментари:

Публикуване на коментар