18 юни 2016

Лимонови курабийки


Разкошни курабийки с лимонов вкус, които се топят в устата. 


Необходимите продукти:

360 г брашно
230 г меко краве масло
170 г кристална захар
60 г пудра захар за овалване
1 яйце
кората на 1 лимон
4 с.л. прясно изцеден лимонов сок
1 ч.л. сода бикарбонат
½ ч.л. бакпулвер
½ ч.л. сол
1 ванилия на прах


Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса.
В малка купа смесете брашното, содата, бакпулвера, ванилията и солта. 


В друг съд разбийте с помощта на миксер маслото и захарта, докато се получи еднородна смес.


Отделно разбийте яйцето, лимоновия сок и лимоновата кора.


Смесете маслото и яйцата, разбийте с миксер и прехвърлете към брашното. Размесете всичко, докато се получи ронливо тесто.


Вземете по-малко от 1 с.л. сместа, оформете на топка и я оваляйте в пудрата захар. Леко притиснете и поставете върху хартия за печене. 


По същия начин оформете и останалите бисквитки, като и поставяме на около 3-4 см една от друга.



Печете в продължение на 10 минути или докато бисквитките леко покафенеят. Извадете ги от фурната и ги оставете да починат за 2 минути. След това ги поставете върху решетка, докато изстинат напълно.






Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+ или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога! 






Източник: http://zoomyummy.com

Ето и още едно предложение от мен - за Напукани шоколадови курабийки. Толкова са вкусни, че ще ги изядете преди да са ги опитали останалите от семейството ви!

2 коментара:

  1. Здравейте, курабийките станаха много вкусни. Сока и кората от лимона придават чудесен аромат. При мен се получиха плоски като бисквити, но щом вкуса е толкова прекрасен формата няма значение:) Поздрави, Велислав!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Прав сте, Велислав - видът няма никакво значение щом вкусът е толкова добър! Плоски, кръгли, правоъгълни - все тая! Важното е да са лимонови! :) Поздрави и благодаря за доверието!

      Изтриване