09 юни 2016

Бутер банички с малини


Сладките банички с малини са едно чудесно предложение за бърза и ефектна закуска. Този десерт има милион варианти за интерпретации. Малините може да са пресни или от компот. Баничките може да са приготвени и с друг любим ваш плодов - ягоди, къпини... Каквото се сетите, каквото обичате, каквото имате под ръка. Ето и рецептата и най-важното - стъпка по стъпка как да постигнете тази красива визия.


Необходимите продукти за 4 големи сладки банички с малини:

1 лист бутер тесто /400 г/
20 пресни малини или от компот /ягоди, къпини/
1 опаковка крема сирене
1 с.л. пудра захар
1 ванилия на прах


Начин на приготвяне:

В купичка смесете крема сиренето, пудрата захар и ванилията. Разбъркайте много добре.



Разрежете листа бутер тесто на 4 еднакви по размер квадрати. Вземете първия лист. С остър нож оформете кант на разстояние 1 пръст от външната страна на листа, като оставяте неразрязана малка част от средата на всяка страна. 






В средата сложете 1/4 от сместа - това е някъде около 1 супена лъжица. Леко разстелете.



Сложете точно в центъра на листа 4 малини.



След това започнете да прегъвате. Започнете от горния десен ъгъл...



... след това горен ляв...



... долен десен и долен ляв ъгъл. 



Леко притиснете мястото, където се събират четирите ъгълчета. В центъра сложете още една малинка.



С помощта на шпатула прехвърлете баничката в тава, покрита с хартия за печене. По същия начин оформете и останалите 3 бутер банички. 



Поставете в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете в продължение на 15-20 минути.

Преди поднасяне ги поръсете с пудра захар. 





Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+ или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога! 





Няма коментари:

Публикуване на коментар