04 юни 2016

Ароматно пилешко с картофи и розмарин

Невероятно красива рецепта! Невероятно вкусно ястие! С две думи - рецептата е невероятна! :)


Необходимите продукти:

400-600 пресни картофи (в зависимост от размера на тигана)
600 г пилешки гърди
2 средни глави лук
пресен розмарин
зехтин
сол и черен пипер на вкус

За соса:

2 с.л. дижонска горчица
3 с.л. едрозърнеста горчица
сокът на 1 по-голям лимон (или 2 малки)
1 с.л. зехтин
2 с.л. пчелен мед
2 скилидки чесън
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 200 градуса.

Нарежете лука на малки кубчета и го запържете в няколко супени лъжици зехтин, докато омекне и стане златисто кафяв. Това ще отнеме около 10 мин.


През това време нарежете картофите на полумесеци, без да ги белите.

Когато лукът е готов, свалете тигана от огъня и отгоре ветрилообразно наредете картофите. Полейте със зехтин и поръсете със сол и черен пипер на вкус. Покрийте хлабаво с фолио и пече във фурната за 15-20 минути, докато картофите леко омекнат.


Междувременно смесете всички съставки за соса. 


Когато указаното време изтече, извадете тигана от фурната и отгоре наредете отново ветрилообразно суровото пилешко месо, нарязано на ивици. 


Полейте равномерно със соса и сложете няколко клончета пресен розмарин. 


Покрийте с фолио и печете в продължение на 20 минути. След това отстранете фолиото и печете още 15 минути, докато пилето стане златисто. Сервирайте веднага.



Ако разполагате с повече време, може да мариновате пилето от предния ден - достатъчно е просто да прехвърлите филето в купа и да го полеете с предварително смесените съставки за соса. Така месото ще стане още по-сочно и вкусно.




Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+ или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога! 





Няма коментари:

Публикуване на коментар