Ягодови тарталети с крема сирене


Днес предлагам на вашето вниманието един невероятно хрупкав, вкусен и атрактивно изглеждащ десерт. Дълго се чудих какво име да му сложа, тъй като всичко ми изглеждаше твърде скучно и не докрай описващо наистина страхотния му и наситен вкус. Но все пак по-важно от името е рецептата. Ето я и нея - 

Необходимите продукти за 9 ягодови тарталети:


300-400 г ягоди /или други плодове по ваш избор/
1 лист замразено бутер тесто
1 яйце за намазване
захар за поръсване 

За крема:

175 г крема сирене, на стайна температура
2 с.л. захар
2 с.л. лимонов сок
1 с.л. лимонова кора
1 пак. ванилия 


Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 200 градуса. Изведете бутер тесто, за да се отпусне леко.

В купа поставете крема сиренето, захарта, лимоновия сок, лимоновата кора и ванилията. Разбийте с миксер, докато се получи кремообразна смес. 

След като тестото се е отпуснало, го разгънете върху набрашнена повърхност и леко го разточете. С помощта на чаша изрежете кръгове. На разстояние 1 пръст от първия кръг маркирайте леко /без да стигате дъното на тестото/ втори кръг - той ще бъде за плънката. Надупчете на няколко места центъра с вилица.

Аз използвах чаша за мартини и чаша за вода за маркирането на вътрешния кръг. Така ми се получиха 9 тарталетки. С остатъците изрязах квадрати и тях също приготвих по описания по-долу начин.


Разстелете крема сиренето в центъра на кръга.


Отгоре разпределете нарязаните на дребни парченца ягоди.


В малка купичка разбийте яйцето и намажете с него периферията на всяко кръгче, след което поръсете със захар тази странична лента.


Поставете в предварително загрятата фурна и печете в продължение на 16-18 минути или докато тестото хване златиста коричка. Извадете сладкиша от фурната и го оставете за 5 минути, без да го вадите от тавата.


След това го махнете от тавата и го оставете да се охлади напълно, преди да го поднесете.


Вместо ягоди, можете да ползвате любим свой плод - малини, праскови, сливи, ябълки или круши.




Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+ или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога! 




Източник: http://www.justataste.com/

2 коментара

  1. Извинете,може ли извара да използваме вместо крема сирене?С няколко лъжици гъсто кисело мляко,за да не стои тричаво на вкус от изварата?Пробвали ли сте такъв вариант?Отговорете ,моля Ви !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, не съм пробвала вариант с извара, но със сигурност може да се направи. Само трябва да пробвате крема на вкус преди да го сложите върху тестото - може да се нуждае от повече захар

      Изтриване