Ягодова торта без печене


Днес моят любим Георги има имен ден и реших да го изненадам с тази красива и вкусна торта. Прави се лесно, не изисква печене и след 4 часа е готова за атака.


Необходимите продукти за ягодова торта без печене:


500 г ягоди

За блата:

25 броя Oreo бисквитки
75 г краве масло

За крема:

1 с.л. краве масло
100 г шоколад /50 г млечен и 50 г натурален/
200 мл сладкарска  сметана
250 г крема сирене
2 с.л. прясно изцеден лимонов сок
1/2 ч.ч. пудра захар

За ганаш:

120 г шоколад /натурален или млечен, по избор/
1/3 ч.ч. сметана или прясно мляко

За декорация:

настърган шоколад
пресни ягоди
разбита сметана



Начин на приготвяне:

Започнете с приготвянето на блата. Поставете Oreo бисквитките и маслото, нарязано на кубчета, в блендер. Разбийте до получаване на фини трохи. Друг вариант е да счукате бисквитите и да ги разбъркате много добре с разтопеното масло. Поставете трохите във форма с отделящо се дъно с диаметър 22-23 см и притиснете с лъжица. По желание може да нанесете и по стените на съда. Замразете за 30 минути.


През това време пригответе крема. Разтопете на водна баня шоколада и маслото, като периодично разбърквате. След това добавете пудрата захар и крема сиренето, нарязано на парченца. Разбърквайте с телена бъркалка, докато всички съставки се разтопят и се образува гладка смес. Оттеглете от котлона и веднага налейте лимоновия сок. Поставете крема в хладилник за 20-30 минути, за да се охлади напълно.


Пригответе ганаша. На водна баня разтопете шоколада и сметаната /прясното мляко/. Изсипете го върху замразения блат. 


Отгоре подредете целите ягоди, на които предварително сте изрязали малко от основата, за да имат по-голяма стабилност. Замразете за не повече от 5 минути.


През това време довършете крема. Разбийте сметаната, докато стане на твърд сняг. С помощта на силиконова шпатула я прибавете много внимателно към охладената смес, като бъркате само в една посока. Покрийте ягодите с крема и изравнете повърхността.



Отгоре поръсете с настърган шоколад и оставете в хладилник за най-малко 4 часа, преди да разрежете тортата. 



По желание поднесе с бита сметана и пресни ягоди.



Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+ или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога! 





Източник: http://atreatsaffair.com

Няма коментари