Свинско с прясно зеле


Свинското със зеле е едно класическо и обичано от всички ястие. Независимо дали се приготвя с прясно, или с кисело зеле, вкусът е неустоим. Аз го правя в тенджера под налягане - така месото става изключително крехко, а зелето направо се топи в устата. 

Необходимите продукти за свинско с прясно зеле:

1 зелка
600-700 г свинско месо
2 домата
2 с.л. универсална зеленчукова подправка
4 дафинови листа
4 ч.л. червен пипер
4-6 скилидки чесън
3-4 с.л. олио


Начин на приготвяне:

Нарежете зелето на ивици, а свинското - на по-големи парчета. 

На дъното на тенджера под налягане сложете половината от зелето, посолете и леко го намачкайте. 



Отгоре добавете 2 ч.л. червен пипер, 2 дафинови листа и 2-3 нарязани скилидки чесън. 



Върху тях подредете парчетата месо.



Покрийте с останалото зеле, дафинови листа, червен пипер и чесън. Добавете универсалната зеленчукова подправки и доматите, нарязани на кубчета.



Полейте с олио и 1 ч.ч. вода. Затворете капака на тенджерата. Когато налягането се повиши, намалете силата на котлона и варете в продължение на 20 минути. По желание след като налягането спадне, може да прехвърлите в тава и да запечете, докато месото и зелото хванат златист загар.




Поднесете с мек хляб и люти чушки.





Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+ или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога! 





8 коментара

  1. Направих рецептата и сега чакам резултата. Разликата е, че вместо универсална зеленчукова подправка, сложих две големи шепи сушени зеленчуци на БИОСЕТ. В тях няма никаква химия и никаква сол. Ще видим!

    ОтговорИзтриване
  2. ПОЗДРАВЛЕНИЯ!!! МОЯТА РЕЦЕПТА Е 90 % СЪЩАТА, НО АЗ ПЪРВО ЗАПЕЧАТВАМ МЕСОТО С ПОДПРАВКИТЕ, С МАЛКО МАЗНИНА, ПОСЛЕ ЗАПЪРЖВАМ ЛЕКО ЗЕЛЕТО С 1 ГЛАВА ЛУК И НАКРАЯ ДОМАТИТЕ С ЧЕРВЕНИЯ ПИПЕР. ОТ ТАМ НАТАТЪК ВСИЧКО Е СЪЩОТО.... :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, вашето изпълнение е класическото, аз просто направих опит да избегна пърженето поне тук :)

      Изтриване