Спагети със свинско


Чудесно ястие с вкусен сос. Това е един по-лек вариант на класическия сос Алфредо, който се прави с пармезан, масло и сметана. За да бъде по-диетичен, го приготвих с пилешки бульон и кисело мляко. Резултатът е един ефирен сос, който се съчетава чудесно с пастата и свинското месо.

Необходимите продукти: 

1/2 пакет спагети
300 г свинско месо /или 1 пеперуда пилешко филе/
1 ч.л. сол

За соса:

3 с.л. зехтин
2 скилидки чесън
3 с.л. брашно
1 ч.ч. пилешки бульон
1/2 ч.ч. настърган пармезан
3 с.л. кисело мляко с 0,1% масленост
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:

Сварете спагетите според указанията на опаковката.



Изпечете месото както го предпочитате - във фурна, на скара или тиган. Накъсайте го на ивици или го нарежете на лентички.






Загрейте зехтина и в него запържете за кратко нарязания на ситно чесън. След няколко секунди добавете брашното. Оттеглете от котлона и разбъркайте енергично. Налейте горещия бульон и върнете на котлона. Разбърквайте, докато се получи еднородна смес и сосът се сгъсти.



Отгоре прехвърлете настъргания пармезан и бъркайте, докато се разтвори напълно.



Оттеглете от котлона и прехвърлете нискомасленото кисело мляко. Разбъркайте много добре, овкусете със сол и черен пипер.



Прехвърлете соса в сварените и отцедени спагети и разбъркайте много добре. Сервирайте в чиния, като отгоре подредите изпеченото месо.




Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+ или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога! 





Източник: http://diethood.com



Обичате ли спагети? Вижте тогава и тези две рецепти с паста - Спагети Aglio e Olio, но обогатени с маслини и Свински флейки с пепър сос и паста от книгата "Манчев срещу Шишков".

Няма коментари