17 май 2016

Сметанова паста с чесън и пармезан


Подходяща за бърза вечеря рецепта. Днес е ден, в който реших, колкото и невероятно за мен да звучи, да приготвя нещо без месо. Ето го и резултатът.

Необходимите продукти:

250 г паста /талиатели, лингуини/
50 г пармезан
4-5 скилидки чесън
500 мл прясно мляко
400 мл пилешки бульон
2 с.л. зехтин
стръкчета пресен магданоз
1 ч.л. сол
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:

Загрейте зехтина и в него запържете нарязания на ситно чесън за 1-2 минути. Добавете маслото, млякото и бульона, поръсете със сол и черен пипер на вкус. 



След като течността леко загрее, прехвърлете и пастата. Сварете я според указанията на опаковката, като периодично разбърквате.


Добавете прясно настъргания пармезан, разбъркайте и отстранете от котлона.



Сервирайте пастата, поръсена с пресен магданоз.





Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+ или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога!






Източник: http://zoomyummy.com


Ето още една лесна и бърза рецепта за паста - Спагети с пиле, маслини, сушени домати и каперси. Опитай и тази, която е по рецепта на шеф Манчев - Свински флейки с пепър сос и паста.

Няма коментари:

Публикуване на коментар