04 май 2016

Пилешко филе в опушен сос



Пилешко филе в опушен сос е едно невероятно вкусно ястие. С много зеленчуци, чудесен сос и сочно месо. Пушеният червен пипер вече може да се намери във всички по-големи супермаркети, така че непременно го опитайте!



Необходимите продукти:

2 парчета пилешко филе, тип пеперуда
1/2 ч.л. сол
1/4 ч.л. смлян черен пипер
1 с.л. зехтин

За соса:

400 г домати на кубчета
2 червени чушки
2 зелени чушки
1 глава кромид лук
2 скилидки чесън
1 ч.л. сушен риган
1/2 ч.л. пушен червен пипер


Начин на приготвяне:

Поръсете пилето със сол и черен пипер. 



Поставете го в голям тиган с незалепващо покритие и го запържете от всички страни, докато месото добие златист загар. Прехвърлете го в съд с капак, за да го запазите топло.



Пригответе соса. В същия тиган поставете нарязаните на ивички чушки, полумесеците кромид лук и счукания чесън. Пържете на средната сила на котлона за около 5 минути. Прехвърлете доматите, поръсете с подправките. Задушавайте под капак за 10 минути.



Върнете месото в тигана и разбъркайте.



По желание поднесе с варен кус-кус.




Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+ или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога! 




Източник: http://www.bhg.com


Ако си фен на аромата на пушения червен пипер, ето още една рецепта с тази подправка - Пиле по мексикански. Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар