Най-крехките свински пържоли


Думите няма да ми стигнат, за да ви опиша колко вкусни и крехки стават тези пържоли! Ако щете вярвайте, но наистина ми беше трудно да прехвърля пържолите от тавата в чиниите, запазвайки ги цели. Толкова крехки стават, че месото се къса не с нож, не с вилица, а с поглед! Бързо към магазина за свински врат, бира и масло!

Необходимите продукти: 

4 свински вратни пържоли с кост
300 мл бира
30-40 г краве масло
1 с.л. олио
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:

В тиган загрейте олиото и в него запечатайте от всички страни пържолите, които предварително сме поръсили със сол и черен пипер на вкус. Запечатването отнема около 5 минути на страна. 



Прехвърлете пържолите в тава. Налейте бирата и разпределете половината масло върху пържолите. Покрийте с фолио и печете за 1 час и 40 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.



След като времето изтече, махнете фолиото, разпределете върху месото останалото масло и върнете във фурната за още 10-15 минутки. 

Поднесете с гарнитура по избор. Аз избрах печените картофки на Джейми Оливър





Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+ или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога! 




Източник: http://fedorcka.blogspot.bg

Ето още два любими мои варианта за приготвяне на вратни пържоли с кост - единият е с лук и картофи, а другият - с лук и моркови.









Няма коментари