28 май 2016

Мляко с ориз в тенджера под налягане


Млякото с ориз е много обичан от семейството ми десерт, но лично мен ме озорва това висене пред печката и непрекъснато бъркане. Днес случайно попаднах на един интересен начин за приготвянето на този десерт - в тенджера под налягане. Става изключително бързо и практично - без бъркане, без висене пред котлона, без загаряне. От посочените в рецептата продукти се получават 4 порции много меко и кремообразно мляко с ориз. Опитайте го!

Необходимите продукти за мляко с ориз в тенджера под налягане:

200 г ориз
500 мл прясно мляко
1 ванилия на прах
100 г захар
1 щипка сол
канела за поръсване


Начин на приготвяне:

Измийте много добре ориза и го отцедете. Сложете го в тенджерата по налягане и налейте малко вода, колкото да го покрие.



Оставете го да заври, без да затваряте капака на тенджерата. Щом оризът поеме всичката вода, налейте млякото.



Добавете ванилията и солта. 



Затворете капака на тенджерата. След като налягането се повиши, намалете силата на котлона и варете точно 10 минути. Извадете сварения ориз в купа, прибавете захарта и разбъркайте добре. Поднесете десерта охладен и поръсен с канела. 






Хареса ли ти рецептата? 
Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+ или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога! 





2 коментара:

  1. Светлана Лазарова28 май 2016 г., 11:43 ч.

    Не обичам мляко с ориз, но след това красиво представяне на рецептата се замислих :)
    Много красиви снимки. БРАВО !!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря от сърце за хубавите думи, Светлана! Под секрет казано, аз изобщо не ям мляко с ориз, само го правя :)))))

      Изтриване