Бавно печен свински бут


Тази рецепта за бавно печен свински бут е толкова сполучлива, че ми идваше да мога да правя магия - колкото месо изям, толкова и да се възстанови в чинията. За жалост обаче магии не владея и свинското свърши. Сега е време да споделя с вас тази наистина невероятна рецепта.

Необходимите продукти за бавно печен свински бут:


1,5 кг свински бут без кост
1 глава кромид лук
150 мл бира


За маринатата:

3 скилидки чесън
1 с.л. кафява захар
1 с.л. дижонска горчица
1 с.л. зехтин / олио
1 ч.л. черен пипер 
1 ч.л. смлян кимион
1 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. лют червен пипер
1 с.л. сол


Начин на приготвяне:

Счукайте чесъна, прехвърлете го в купичка и добавете всичко продукти за маринатата. 



Разбъркайте добре и намажете от всички страни месото. Сложете в плик за печене и го оставете в хладилник за поне 3 часа.


Загрейте фурната на 160 градуса. Поставете лука, нарязан на шайби, на дъното на съд за печене. Отгоре поставете парчетата месо и налейте бирата.


Покрийте с фолио и печете в продължение на 3 часа. След като времето изтече, извадете месото от тавата и го поставете директно върху скарата на фурната. 


Отдолу поставете една тавичка, за да има къде да се оттича течността от печеното. Печете още около 20 минути или докато постигнете желания от вас загар.

Оставете месото да се охлади леко, след което го нарежете на филийки или малки късчета. Поднесете с любимата ви гарнитура. Добър апетит!




Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+ или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога! 





Източник:  http://www.bonappetit.com


Ако обичате да си похапвате като мн свинско месо дори и ей така, като мезе, непременно опитай и тези две рецепти - Студено мезе за вино и Porchetta /Печено свинско/. Ще останете много доволни!

4 коментара

  1. На каква температура се пече през трите часа?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. На 160 градуса, Цветемира, през цялото време е тази температура.

      Изтриване
  2. Всичко е много добре, но не може с една лъжица олио на направиш течна марината и да намажеш месото.Явно има още някаква съставка която е изпусната в списъка.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, обръщам Ви внимание, че в марината има и горчица, така че определено може да се намаже месото с нея без никакъв проблем :)

      Изтриване