22 април 2016

Свинско с праз


Класическо ястие, подходящо за по-студените дни. Едва ли в миналото са го готвили точно със соев сос, но той само обогатява вкуса на това ястие и не е за пропускане от списъка с необходимите продукти. 

Необходимите продукти:

около 1 кг свинско месо 
3 стръка праз
3 сушени червени чушки
3 с.л. олио
3 с.л. соев сос
сол 


Начин на приготвяне:

Нарежете свинското месо на по-големи парчета и го запържете и от двете страни в загрятото олио. Когато месото побелее, налейте соевия сос. Сложете капак и задушавайте месото около 20-ина минути.

Добавете накъсаните на парченца сушени чушки и нарязания на колелца праз. Продължете да задушавате под капак, като разбърквате от време на време, докато праза омекне, а месото напълно се свари. 






Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+ или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога! 




Свинското с праз е любимо българско ядене. Предлагам ви още две рецепти, които обичаме да си похапваме - Руло "Стефани" и Сарми с кисело зеле. Да ви е сладко!

2 коментара:

  1. Направих свинското с праз . Много Вкусно! Благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване