18 април 2016

Спагети Болонезе



Когато нямам много време за готвене, а вкъщи цари глад, това е рецептата, която ме спасява най-често - спагети Болонезе. Приготвя се за има-няма 30 минути, а чиниите са толкова усърдно облизани, че нямат нужда от миене.


Необходимите продукти за спагети Болонезе:

1 пакет спагети
2 ч.л. сол
струйка олио

За соса:

500 г кайма смес
1 морков
1 глава кромид лук
500 мл доматено пюре
2-3 скилидки чесън
2 ч.л. сушен босилек
1 с.л. захар
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Сварете спагетите според указанията на опаковката.



Пригответе соса. В дълбок тиган прехвърлете каймата. Налейте мъничко вода и размачкайте с дървена лъжица - така каймата ще стане на трохи и няма да се образуват бучки. 



Запържете я за 5-6 минути, след което добавете нарязаните на малки кубчета морков и лук. Задушавайте 10-ина минути или докато зеленчуците леко омекнат.


Добавете и доматеното пюре. Поръсете със захар и сол и варете още 10 минути. В самия край поръсете с босилек.



Прехвърлете сварените и отцедени спагети и разбъркайте.



Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+ или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога! 



Тези спагети са любимите на моето семейство. Вижте обаче как с минимални средства може да се постигне изключително богато на вкусове ястие - Спагети Aglio e Olio с маслини съдържат само 3 продукта - паста, чесън и маслини, а е тооолкова ароматно! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар