28 април 2016

Шиш кебап


Това е една много приятна рецепта, която принципно се води турска - Адана кебап. Аз обаче не я приготвих с агнешко месо, а със смес от телешко и свинско, което автоматично я прави българска рецепта - просто "шиш кебап".

Необходимите продукти за 8 шишчета:

600 г кайма смес /телешко и свинско/
50 г краве масло
3 печени червени чушки
1 глава кромид лук
3 скилидки чесън
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. смлян кимион
1/2 ч.л. сол


Начин на приготвяне:

Нарежете лука, чушките и чесъна на много, много ситно. Прехвърлете продуктите към каймата, добавете кубчетата масло и подправките. Размесете каймата добре и я сложете в хладилник за поне 30 минути.



Извадете охладената кайма, оформете кебапчета и ги нанижете на дървени или метални шишчета. 




Изпечете ги от всички страни в оребрен тиган и поднесете със салата по избор. 




Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+ или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога! 





Източник: http://vkusnoikrasivo.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар