23 април 2016

Пиле Джалфрези


Пиле Джалфрези e едно от най-познатите ястия от индийската кухня. Пилето става много крехко и сочно, а зеленчуците са чудесно допълнение към него. Ястието се сервира с ориз с куркума.


Необходимите продукти:


  • 1 кг пилешко филе
  • 2 глави кромид лук
  • 4 скилидки чесън
  • 2 зелени чушки 
  • 400 г домати от консерва
  • 2 щипки джинджифил 
  • 3/4 ч.л. млян кориандър
  • 1 ч.л. лют червен пипер 
  • 1/2 ч.л. куркума
  • 4 с.л. олио  
  • 1 ч.л. захар 


Начин на приготвяне:

Нарежете месото на кубчета със страна 2-3 сантиметра. Лукът, чесънът и чушките нарежете на ситно. Загрейте половината олио и в него запържете месото до побеляване.



Извадете месото от тигана и долейте останалото олио. Запържете лука и чесъна до прозрачно. Добавете чушките и пържете в продължение на 4 минути при непрекъснато бъркане. 



Добавете подправките и разбъркайте. Прибавете доматите, нарязани на кубчета, заедно със сока от консервата и 120 мл вода.



Разбъркайте и задушавайте под капак 7 минути на среден огън. Добавете пилешкото месо и задушавайте още 7 минути. 



Свалете ястието от котлона, оставете го да почине за 10 минути и сервирайте с ориз с куркума.




Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+ или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога! 





Източник: http://recepti.ezine.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар